• Wat is de Dyno2?

De Dyno2 is een soort energiefiets. Een aanhangwagen met ligzetels waarop 3 personen tegelijkertijd kunnen trappen om elektriciteit op te wekken. Die elektriciteit gaat naar de bijhorende muziekinstallatie. Je moet dus zelf de energie bij elkaar trappen die nodig is om de muziek te laten spelen. Sportief en ideaal voor plaatsen waar geen elektriciteit voorhanden is of als je gewoon een origineel feest of fuif wil organiseren.

  • Hoeveel kost het om de Dyno2 te ontlenen? 

150 euro onderhoudsbijdrage en 150 euro waarborg. Voor ontleningen van meerdere dagen zijn er voordeligere dagtarieven van toepassing.

  • Hoe vervoer je de Dyno2? 

Heel eenvoudig: de Dyno2 is eigenlijk een aanhangwagen, dus als je een wagen hebt met een trekhaak, kan je de Dyno2 verplaatsen. Het gewicht ligt ongeveer rond 350-400 kg. De versterker-case is het enige onderdeel dat je in je koffer moet steken. Dit is een koffer van 56 x 61 x 43 cm. Oh ja, dan heb je nog 2 kabels, maar die kunnen in het handschoenkastje. Of toch bijna.

  • Wat heb ik nodig om de Dyno2 te ontlenen? 

Zonder uitzondering heb je het volgende nodig:

- Een betaalde 150 euro (via overschrijving of Paypal; ter plaatse kan dit cash of via een Bancontact app op je smartphone)

- Een ondertekende ontleenovereenkomst (die krijg je per mail bij de bestelling)

- De waarborg van 150 euro (liefst niet cash)

- Een wagen met trekhaak

- Een extra nummerplaat om aan de Dyno2 te hangen. 

- Verantwoordelijkheidszin

  • Waar wordt de Dyno2 afgehaald?

Dat zal in de meeste gevallen in Puurs zijn, vlak naast de N16 en de A12. In uitzonderlijke gevallen kan rechtstreeks worden overgedragen tussen twee ontleners, maar daarvoor worden speciale afspraken gemaakt.

  • Zit er een batterij op? 

Ja, maar batterijen hebben jammer genoeg een zeer laag rendement. Ze is er enkel om korte pieken in het verbruik op te vangen en om fietsers de tijd te geven om te wisselen. Het is dus niet mogelijk om stroom van de batterij te gebruiken wanneer er niet getrapt wordt!

  • Wat kan je er nog meer op aansluiten?

De Dyno2 is uitgerust met een stopcontact waar gewoon 230V uitkomt. Hoe meer stroom je verbruikt, hoe harder er getrapt zal moeten worden, je kan dus enkel apparaten aansluiten die niet teveel stroom verbruiken zoals een platenspeler, led-lampen (geen volwaardige fuifverlichting), een kleine televisie met gameconsole, gsm's, een laptop,...).

Helaas: andere toepassingen, zoals licht, verwarming,een friteuse,... kan je niet aansluiten op de Dyno2. Meestal trekken deze toepassingen trouwens teveel stroom. Een jaren-zestig lichtinstallatietje van 8 par64-spots zou 20 man vergen om aan te drijven.

  • Nog vragen? 

Stel ze gerust via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.